Tudjon meg többet arról, hogyan generálja a Google a weboldalak címeit

Kezdőlap » Tudjon meg többet arról, hogyan generálja a Google a weboldalak címeit

Tudjon meg többet arról, hogyan generálja a Google a weboldalak címeit

2021. november 15.

A Google bejelentette, hogy a weboldalak találati címei új rendszerezést kapnak. A felhasználók visszajelzései miatt a vállalat javított a címrendszeren, ami nem fog mindenkit érinteni, de jó, ha tudunk róla.

2012 óta a cím elemeken kívül a Google más szöveget is használ, feltéve, hogy a rendszer úgy ítéli meg, hogy ez az elem nem írja le az oldalt olyan jól, ahogyan kellene. Néhány oldalnak üres címe van, mások pedig üres címet használnak, függetlenül a tartalomtól. Máskor az oldalakon egyáltalán nincs címelem.

Példák azokra az esetekre, amikor nem használják a title elemeket

Az új rendszert úgy tervezték, hogy még több olyan helyzetet kezeljen, amikor hasznos lehet a címelemeken túlmutató elemeket vizsgálni. Íme néhány példa a valódi problémákra, amelyeket különböző oldalakon találunk, és amelyeket az új rendszer képes felismerni és kiigazítani.

Félig üres címek

A félig üres cím gyakran akkor jelenik meg, amikor a nagy webhelyek sablonokból készítik el a weboldal címét, és valamilyen elem hiányzik. A sablon a címben először az oldal összefoglalóját, majd az oldal nevét helyezné el. A félig üres címekből általában hiányzik az összefoglaló, így a következő címek születnek:

Elavult címek

Az elavult címek gyakran akkor fordulnak elő, amikor ugyanazt az oldalt évről évre használják időszakos információk szolgáltatására, de a címelemet nem frissítették az új dátumnak megfelelően. Nem baj, ha rendszeresen frissítjük a bejegyzéseket, de a címről se feledkezzünk meg.

Pontatlan címek

Nem is gondolnánk mennyi múlik a „title” tagon!

Nem is gondolnánk mennyi múlik a „title” tagon!

A címek néha nem tükrözik pontosan az oldal tartalmát. Ha például egy hosszú felsorolás van a címben, a felhasználók azt várnák, hogy az említett termékeket tényleg megtalálják az oldalon. Ha kiderül, hogy amúgy egy dinamikusan változó tartalmú oldal rögzített címéről van szó, akkor a termékek megjelenhetnek az oldalon, de nem mindig. Ebben az esetben a rendszer megpróbálja megállapítani, hogy a tartalom címe milyen tartalmat tükröz jobban, és egyes esetekben módosíthatja.

A webhely egy részében használt sabloncímek vannak

A sabloncímeket viszonylag könnyű észrevenni, mivel ugyanaz a cím jelenik meg a webhely minden vagy majdnem minden oldalán. Ha egy webhely egy részén használják őket, a sabloncím-elemek gyakran az oldalak egy részhalmazán jelennek meg. A rendszer felismeri ezeket az eseteket, és korrigálja őket.

Tanácsok a weboldal tulajdonosoknak

Általánosságban elmondható, hogy a honlapok tulajdonosainak a címek kiválasztásakor ugyanazokat a tanácsokat adják. Koncentráljunk a minőségi HTML címelemek létrehozására, mert a Google még mindig ezt használja a leggyakrabban.

Nézzük meg a fenti példákat, hogy vannak-e hasonló minták az oldalainkon, amelyek miatt a rendszernek máshol kell keresnie az oldalon a helyes címet. Ezek a változások segítsenek kompenzálni a címek olyan problémáit, amelyeket az alkotók esetleg nem vettek észre. Ha pedig azt látjuk, hogy a Google kicsit átszerkesztette a címeinket, akkor még mindig van esélyünk a javításra.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top