Mindent, amit a tartalommarketing fontosságáról tudnunk kell

Kezdőlap » Mindent, amit a tartalommarketing fontosságáról tudnunk kell

Mindent, amit a tartalommarketing fontosságáról tudnunk kell

2023. augusztus 25.

Tartalommarketingnek azt a marketing formát hívhatjuk, melyen át releváns, értékes, és izgalmas tartalmakat oszthatunk meg olyan módon, hogy az viszonylag gyorsan, és könnyedén el tudjon jutni a meghatározott célközönségéhez. Ennek során pedig természetesen törekedni kell arra, hogy az oldal látogatóiból végül vevőket tudjunk faragni.

Hiába van ugyanis egy jól kinéző webshopunk, ha a termékeink egyszerűen nem jutnak el azokhoz az emberekhez, akik számára ez érdekes lehet. A tartalom marketing segítségével fel tudjuk kelteni az oldalra látogatók figyelmét az adott termékekkel kapcsolatban, olyan módon, hogy végül kedvük legyen azokat megvásárolni, és kipróbálni.

Így működik a gyakorlatban a tartalommarketing

A gyakorlatban a tartalommarketinget úgy tudjuk a leghatékonyabb módon használni, hogy ahelyett, hogy egyértelműen, konkrét vásárlásra akarnánk buzdítani a látogatót, olyan tartalmakat osztunk meg velük az adott termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban mely számukra érdekes, és informatív lehet. Tehát felkeltjük a tartalommal az oldalra látogatók figyelmét, ennek köszönhetően megismerheti az adott terméket vagy szolgáltatást.

Ennek célja, hogy úgy ösztönözzük vásárlásra a látogatót, hogy ő szinte észre se vegye azt.
A tartalommarketing tehát sokkal több egy egyszerű tartalomnál és szövegnél.

Az oldal böngészése során a megjelenített tartalom az informálódásban tudja segíteni az érdeklődőt, emellett a tartalommarketing megkönnyíti a kapcsolatfelvételt, illetve a navigációt is. Megfelelő megjelenéssel a tartalommarketing szem előtt tartja a SEO-t, ismeri tehát a felhasználó szokásait.

A tartalommarketing helyének fontossága

Gyakran az emberek első sorban a szöveges tartalmakra gondolnak akkor, ha tartalmat szeretnének az oldalukra gyártani. A szöveges tartalmak létrehozása bár valóban fontos, mégsem biztos, hogy elég lesz ebben az esetben. A tartalommarketinghez ugyanis emellett még szükség van olyan modern technológiákra, melyek különböző videókat, és grafikai elemeket is felhasználnak. Ennek hátterében pedig a keresőoptimalizálás (SEO) áll.

A keresőoptimalizálásban végbement hatalmas fejlődés mára már lehetővé teszi azt, hogy az ember csak releváns, minőségi tartalmakat találjon meg akkor, ha valamire rákeres. A Google keresőmotorjai is rengeteget fejlődtek az elmúlt évek során, egyre jobban felismerik, hogy az adott tartalom valójában miről szól.

A jól megírt SEO tartalmakhoz mindenképpen ismernünk kell a keresőoptimalizálás legfontosabb szabályait, így elmondható az is, hogy egy kiváló tartalommarketinges keresőoptimalizáló munkakörben is remekül meg fogja tudni állni a helyét, ugyanis ez a két dolog teljes mértékben egymásra épül.

Bár talán jogosan gondolhatnánk azt, hogy egyszerűbb, ha az adott feladatokat egyből két külön szakember végzi el, ám a keresőoptimalizálás szöveg kitalálása a szöveg struktúrájának meghatározásával kezdődik, majd az on page SEO beállításokkal folytatódik, végül a feladatsor linkmarketinggel zárul.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top