Hasznos tippek és tudnivalók a linképítéssel kapcsolatban

Kezdőlap » Hasznos tippek és tudnivalók a linképítéssel kapcsolatban

Hasznos tippek és tudnivalók a linképítéssel kapcsolatban

2023. július 30.

A linkek a honlapok közötti vezérlést teszik lehetővé. Az oldal lap részéről a különböző hivatkozások olyan módon vannak megkülönböztetve, hogy amikor a látogató az adott hivatkozásra ráviszi az egeret, az egér mutató módosulni fog.

A szövegbe beépített linkek is általában jól el vannak különítve ugyanis ezek a leggyakrabban alá vannak húzva, és világoskék színnel vannak kiemelve a tartalomból. A navigációtól függően többféle linket is meg tudunk különböztetni. Léteznek a lapon belüli navigációk, a belső, illetve a külső linkek.

Linképítésről akkor beszélhetünk, amikor az adott oldalra több, erősebb hivatkozást szeretnénk szerezni. Hiszen minél több minőségi link mutat a weboldalunkra, annál hamarabb fogják az emberek azt megtalálni, ugyanis így a Google keresési eredményei között is előrébb fogunk kerülni majd.

Korábban a linképítés inkább a mennyiségről, mintsem a minőségről szólt, akkoriban ez annyit jelentett, hogy a szakember kimondottan link-gyűjtő oldalakra helyezte ki a hivatkozásait. Rövid időn belül azonban beigazolódott az, hogy ezzel a mára már elavult stratégiával az eredmények manipulálhatóak, ezzel pedig a keresők sem voltak egy idő után maradéktalanul megelégedve.

10 évvel ezelőtt a Yandex kijelentette, hogy a későbbiek során semmilyen módon nem fogják a backlinkeket figyelembe venni. A frissítések miatt a találati lista hamar kitisztult, ennek köszönhetően pedig a keresési lista valós, hiteles hivatkozásokat tartalmazott.

Innen tudhatjuk, hogy megfelelő a backlink

Fontos észben tartani, hogy a Google keresési eredményei között az első oldalra soha nem fogunk tudni kijutni, ha nem kezdjük el a linképítést, és ha nincsenek jó backlinkjeink. Ezekből derül ki ugyanis az, hogy a weboldalunk mennyire hiteles, és megbízható.

Jó backlinknek az nevezhető, amely hasznos és releváns módon nyújt segítséget a leendő ügyfelek számára, és amely természetes, nem spam. Fontos az is, hogy valóban megbízható forrásból származzon. Szerencsére többféle módon is tudjuk ma már ellenőrizni azt, hogy hiteles-e a linkpartnerünk.

Például megvizsgálhatjuk a partner elérhetőségeit, és megnézhetjük azt is, hogy milyen az adott honlap látogatottsága, de az is lényeges kérdés lehet ilyenkor, hogy honnan származik bevétele, forgalma.

Linket mindenképpen olyan oldalról próbáljunk meg szerezni, amely számunkra is releváns, és passzol ahhoz a témához, mellyel mi is foglalkozunk. Emellett természetesen arról sem szabad megfeledkeznünk linképítés során, hogy milyen minőségű tartalom kerül ki az oldalra, érdemes kerülni az olyan oldalakat, melyek tartalma tele van helyesírási hibákkal, melynek mondanivalója nem valós, és tartalma másolt, vagy tiltott.

Illetve elkerülendő az oldal akkor is, ha a hivatkozások egyáltalán nincsenek elkülönítve a tartalomtól. Az sem előnyös, ha a weboldal hemzseg a fizetett vendégcikkektől, ez ugyanis nagyon hamar arra készteti a látogatót, hogy bezárja az oldalt. Számukra ugyanis így az egész a hitelességét veszíti, a rengeteg fizetett linkek között nagy valószínűséggel senkinek nem lesz kedve keresgélni.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top