Hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálás az oldalunk látogatottságát?

Kezdőlap » Hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálás az oldalunk látogatottságát?

Hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálás az oldalunk látogatottságát?

2023. augusztus 25.

Legyen szó bármilyen vállalkozásról, a cél jó esetben mindig megegyezik: elérni, hogy a leendő vásárlóink minket válasszanak, és ne a konkurenciát. Az biztos, hogy a mai modern világban az online jelenlét nélkül nem tudunk hosszú távon láthatóak maradni, ha pedig termékeinket, vagy szolgáltatásainkat ilyen módon nem tudják elérni az emberek, akkor hiába várjuk a vásárlókat.

A tapasztalatok szerint ilyen helyzetben pedig már a klasszikusnak mondható hirdetési módok nem állják meg a helyüket, hiszen nem túl hatékonyak.

Ha biztos eredményeket szeretnénk elérni, akkor első lépésben a gondolkodásunkat kell átformálnunk, ugyanis az online térben csak úgy van lehetőségünk meggyőzőnek és hitelesnek lenni, ha nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi tartalomgyártásra. Ha pedig ezt valóban jól csináljuk, akkor fordulni fog a kocka, és ahelyett, hogy mi keresnénk a vásárlóinkat, ők fognak megtalálni bennünket.

Ezért nem hatékonyak manapság a hagyományos hirdetések

Az online keresőmarketing napjainkban már úgy épül fel, hogy a klasszikus reklámoknál és hirdetéseknél jóval eredményesebben tudja egy vállalkozás elérni a célközönségét.
Hatékonyan használja fel a Google nyújtotta lehetőségeket, hiszen a cél az, hogy a vásárló találjon rá az adott oldalra, egyszerűen azért, mert pont a mi általunk kínált szolgáltatások, vagy termékek egyikére van az illetőnek szüksége.

Tehát a weboldalunk felépítése során figyelembe kell vennünk a vásárlóink igényeit, érdeklődésüket, és törekedni kell arra, hogy az oldal a vevőink vágyát tudja tükrözni. Ehhez pedig a honlapon megjelenő tartalmainknak tényleg értékesnek, relevánsnak, és a vevő számára érdekesnek kell lenniük, hogy ne csak felkeltsék, hanem hosszú távon fenn is tudja tartani az érdeklődést.

Hogyan épül fel a gyakorlatban a keresőoptimalizálás?

Honlapunk csak úgy tudja visszaadni vevőink igényeit, ha az online tartalmakat jól fel tudjuk építeni. Nagyon leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy az oldalon lévő szövegeknek azokat a kulcsszavakat kell tartalmazniuk, melyekre az ember rákeres. A Google algoritmusa ennek következtében a kulcsszavakra kiadott keresési találatok között a találati lista első helyeire a mi oldalunkat fogja majd tenni. Ha a tartalmak valóban valódi, relatív szövegek, akkor a vásárló meg fog bennünk bízni, és még hitelesebbek leszünk számára.

A SEO szövegírásban tehát a kulcsszavak rendkívül fontosak, a kulcsszóépítés első lépése pedig nem más, minthogy összegyűjtsük azokat a kifejezéseket, melyek során van esély arra, hogy rövid idő alatt jó helyezést érjünk el a Google keresési találatai között.

A kulcsszavak nehézsége pedig leginkább azon múlik, hogy az adott kifejezéssel a Google találati listáján mennyire nehéz jó helyezést elérni. A kulcsszó nehézsége annál inkább nő, minél nagyobb a verseny keresés során. Hiszen annál összetettebb munkára lesz majd szükség az online tartalomgyártáskor.

Túl könnyű kulcsszavakat pedig azért nem éri meg használni, mert ezekre a kifejezésekre alig keres rá valaki, így hiába fogunk jó tartalmakat megjeleníteni, ha az oldalunk látogatóinak száma továbbra is elenyésző.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Mindent, amit a tartalommarketing fontosságáról tudnunk kell

2023. augusztus 25.|

Tartalommarketingnek azt a marketing formát hívhatjuk, melyen át releváns, értékes, és izgalmas tartalmakat oszthatunk meg olyan módon, hogy az viszonylag gyorsan, és könnyedén el tudjon jutni a meghatározott célközönségéhez. Ennek során pedig természetesen törekedni kell arra, hogy az oldal látogatóiból

Go to Top