Hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálás az oldalunk látogatottságát?

Kezdőlap » Hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálás az oldalunk látogatottságát?

Hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálás az oldalunk látogatottságát?

2023. augusztus 25.

Legyen szó bármilyen vállalkozásról, a cél jó esetben mindig megegyezik: elérni, hogy a leendő vásárlóink minket válasszanak, és ne a konkurenciát. Az biztos, hogy a mai modern világban az online jelenlét nélkül nem tudunk hosszú távon láthatóak maradni, ha pedig termékeinket, vagy szolgáltatásainkat ilyen módon nem tudják elérni az emberek, akkor hiába várjuk a vásárlókat.

A tapasztalatok szerint ilyen helyzetben pedig már a klasszikusnak mondható hirdetési módok nem állják meg a helyüket, hiszen nem túl hatékonyak.

Ha biztos eredményeket szeretnénk elérni, akkor első lépésben a gondolkodásunkat kell átformálnunk, ugyanis az online térben csak úgy van lehetőségünk meggyőzőnek és hitelesnek lenni, ha nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi tartalomgyártásra. Ha pedig ezt valóban jól csináljuk, akkor fordulni fog a kocka, és ahelyett, hogy mi keresnénk a vásárlóinkat, ők fognak megtalálni bennünket.

Ezért nem hatékonyak manapság a hagyományos hirdetések

Az online keresőmarketing napjainkban már úgy épül fel, hogy a klasszikus reklámoknál és hirdetéseknél jóval eredményesebben tudja egy vállalkozás elérni a célközönségét.
Hatékonyan használja fel a Google nyújtotta lehetőségeket, hiszen a cél az, hogy a vásárló találjon rá az adott oldalra, egyszerűen azért, mert pont a mi általunk kínált szolgáltatások, vagy termékek egyikére van az illetőnek szüksége.

Tehát a weboldalunk felépítése során figyelembe kell vennünk a vásárlóink igényeit, érdeklődésüket, és törekedni kell arra, hogy az oldal a vevőink vágyát tudja tükrözni. Ehhez pedig a honlapon megjelenő tartalmainknak tényleg értékesnek, relevánsnak, és a vevő számára érdekesnek kell lenniük, hogy ne csak felkeltsék, hanem hosszú távon fenn is tudja tartani az érdeklődést.

Hogyan épül fel a gyakorlatban a keresőoptimalizálás?

Honlapunk csak úgy tudja visszaadni vevőink igényeit, ha az online tartalmakat jól fel tudjuk építeni. Nagyon leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy az oldalon lévő szövegeknek azokat a kulcsszavakat kell tartalmazniuk, melyekre az ember rákeres. A Google algoritmusa ennek következtében a kulcsszavakra kiadott keresési találatok között a találati lista első helyeire a mi oldalunkat fogja majd tenni. Ha a tartalmak valóban valódi, relatív szövegek, akkor a vásárló meg fog bennünk bízni, és még hitelesebbek leszünk számára.

A SEO szövegírásban tehát a kulcsszavak rendkívül fontosak, a kulcsszóépítés első lépése pedig nem más, minthogy összegyűjtsük azokat a kifejezéseket, melyek során van esély arra, hogy rövid idő alatt jó helyezést érjünk el a Google keresési találatai között.

A kulcsszavak nehézsége pedig leginkább azon múlik, hogy az adott kifejezéssel a Google találati listáján mennyire nehéz jó helyezést elérni. A kulcsszó nehézsége annál inkább nő, minél nagyobb a verseny keresés során. Hiszen annál összetettebb munkára lesz majd szükség az online tartalomgyártáskor.

Túl könnyű kulcsszavakat pedig azért nem éri meg használni, mert ezekre a kifejezésekre alig keres rá valaki, így hiába fogunk jó tartalmakat megjeleníteni, ha az oldalunk látogatóinak száma továbbra is elenyésző.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top