Meglepő módon kerülnek előre a Google találati listájában a kártékony weboldalak

Kezdőlap » Meglepő módon kerülnek előre a Google találati listájában a kártékony weboldalak

Meglepő módon kerülnek előre a Google találati listájában a kártékony weboldalak

2018. április 5.

Bárki, aki foglalkozott már keresőoptimalizálással, tudja, hogy milyen nehéz akár csak egy-egy helyet is előrelépni a Google találati listájában. A Google SEO ugyanis nem csupán egy egyszer lefejlesztendő dolog, hanem egy állandó nyomon követést és törődést igénylő munkafolyamat.

A keresőoptimalizálással foglalkozó webmesterek pedig a látogatószámon és a bevételeiken is érzik, hogy a befektetett energia bőségesen megtérül. Azonban nagyon sok kártékony vagy illegális dolgokkal telehalmozott weboldal nem szereti a nehezebb utat választani. Akik kétes weboldalt üzemeltetnek vagy reklámokkal szórják tele az oldalaikat a minél nagyobb profit érdekében, a Google nem nézi jó szemmel és büntetésekkel a találati listában hátrább sorolja őket.

Régen még működött a Black Hat SEO módszer

Néhány évvel ezelőtt még a Google könnyedén átverhető volt, néhány tiltott kódrészlet, kulcsszósűrítés vagy robotok által kialakított linkhálózatok által. Ezeket az “illegális” keresőoptimalizálási trükköket nevezték aztán Black Hat SEO technikáknak (fekete kalapos módszerek), amelyek ugyan tiltottak voltak, mégis hatékonyan léptették elő a weboldalakat a Google keresőjében. A Black Hat keresőoptimalizálási csalásoknak egyetlen céljuk az volt, hogy rövidtávon drasztikusan megnöveljék egy-egy weboldal forgalmát, ahol rövid idő alatt különböző módszerekkel profitálhattak a látogatókból.

Meglepő módon kerülnek előre a Google találati listájában a kártékony weboldalak

Meglepő módon kerülnek előre a Google találati listájában a kártékony weboldalak

Az etikátlan módszerrel az volt a legnagyobb gond, hogy mögötte semmilyen hasznos tartalom nem volt, így gyakorlatilag az oda irányított emberek nem találták meg azt, amit kerestek. Mára azonban a Google komolyan bünteti az ilyen oldalakat, így más módszerhez kellett folyamodniuk.

Illegális, mégis működik a keresési javaslatok manipulálása

A legújabb csalás, amely a mai napig sikeresen működik, hogy nem közvetlenül a találati listát manipulálják az illegális oldalt üzemeltetők, hanem magát a Google keresési javaslatait. Bár ennek hatékonysága kétségbe vonható lenne, mégis a számok azt mutatják, hogy a legtöbben igénybe veszik a javaslatokat akkor is, ha ők nem ugyanúgy kereste volna rá egy-egy adott dologra. Ez a módszer ezért elsősorban a mobilról keresők találati eredményeire van kihatással. Bár a Google már igyekszik csökkenteni az így befolyásolt találati lista eredményeit, elmondható, hogy minden kétszázadik keresés eredménye ennek a manipulálásnak a találati listáját adja vissza.

Erre az új technikára már több cég is szolgáltatásokat nyújt. Három Egyesült Államokbeli és két Kínai cég is nyíltan vállalja, hogy ilyen módon fogja előre hozni az ügyfelei weboldalát a Google keresőjében. Erre a módszerre azonban nem érdemes építeni, hiszen a Google már dolgozik a probléma megoldásán és valószínűleg büntetéssel fognak az ily módon csaló oldalak távozni a találati listából.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top