Jelentősebb Google algoritmus frissítések, amiket ismernünk kell a 2022. év tervezéséhez

Kezdőlap » Jelentősebb Google algoritmus frissítések, amiket ismernünk kell a 2022. év tervezéséhez

Jelentősebb Google algoritmus frissítések, amiket ismernünk kell a 2022. év tervezéséhez

2022. február 3.

A Google keresési algoritmusait évente több ezer alkalommal frissítik, hogy a legrelevánsabb, legmegbízhatóbb találatok jelenjenek meg a legelőkelőbb helyen. Ez a folyamatos elkötelezettség a keresők élménye és a találatok minősége iránt segített a Google-nek abban, hogy az elmúlt öt évben több mint 40%-kal csökkentse a keresési találati oldalon megjelenő irreleváns találatok számát.

Bár a frissítések túlnyomó többsége észrevétlen marad, időről időre jön egy-egy olyan, amely igazán megrázza a SEO szakemberek dolgát. Ebben a cikkben visszatekintünk azokra a frissítésekre, amelyek az elmúlt évben alakították a SEO-t, és arra, hogy milyen hatással lehetnek a jövőbeli terveinkre.

A Page Experience frissítés

A Google 2021 júniusában kezdte meg a régóta várt Page Experience frissítés bevezetését, és szeptember 2-án jelentette be annak befejezését. A SEO-szakemberek és a marketingesek mindenféleképpen izgatottan várták ezt azóta, hogy 2020 novemberében először nyilvánosságra hozták. Ezzel a frissítéssel együtt érkezett a Page Experience pontszám, amelyet a marketingesek a Google Search Console új jelentésében láthatnak.

A pontszám figyelembe veszi:

  • Core Web Vitals: Az oldal teljesítményét.
  • Mobil használhatóság: Az oldalnak nem szabad mobil használhatósági hibákat tartalmaznia.
  • Biztonsági problémák: Egy webhely biztonsági problémái kizárják a webhely összes oldalát a Jó státuszból.
  • HTTPS használat: Egy oldalt HTTPS-en keresztül kell kiszolgálni ahhoz, hogy a Jó oldalélmény státuszra jogosult legyen.
  • Hirdetési élmény: Egy webhely nem használhat olyan reklámtechnikákat, amelyek zavaróak, megszakítóak vagy más módon nem járulnak hozzá a jó felhasználói élményhez.

A Google Link Spam frissítése

A frissítés bejelentése megint felkavarta az állóvizet. A Google akkor azt tanácsolta, hogy a SEO-szakemberek és marketingesek győződjenek meg arról, hogy követik a legjobb gyakorlatokat a bejövő és kimenő linkek tekintetében, miközben minőségi tartalmat hoznak létre, és a felhasználói élmény javítására összpontosítanak.

A MUM bevezetése

A Google MUM-mal kapcsolatos terve vitathatatlanul a tavalyi év legnagyobb hatású bejelentése volt a keresésben. A Multitask Unified Model (MUM) a mesterséges intelligencia erejét használja fel arra, hogy segítse a keresőket az összetettebb feladatok elvégzésében. A róla szóló első bejelentéskor a MUM 75 különböző nyelven végzett képzést, és a Google a BERT-nél 1000-szer erősebbnek nevezte. A MUM szövegből és képekből érti meg az információkat, és a Google tervezi, hogy képességei a videóra és a hangra is kiterjednek.

A MUM-technológia gyakorlati alkalmazásait már most is látjuk a Google keresőben. A következő hónapokban és években a Google algoritmusai számára a keresési lekérdezések, a tartalom minősége és relevanciája, és még sok más dolog részletesebb megértését fogja biztosítani. Ez nem olyasmi lesz, amire “optimalizálni” kell; a MUM inkább egy olyan technológia, amellyel tisztában kell lenni és meg kell érteni, mivel kétségtelenül tovább emeli a mércét a tartalom minősége, relevanciája és hasznossága tekintetében.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top