Ennek a tartalomnak nem tud ellenállni egyetlen Google robot sem

Kezdőlap » Ennek a tartalomnak nem tud ellenállni egyetlen Google robot sem

Ennek a tartalomnak nem tud ellenállni egyetlen Google robot sem

2018. május 17.

Sajnos a magyar weboldalak, blogok és webáruházak még mindig hemzsegnek a hibás keresőoptimalizálási megoldásoktól. Sok webmesterben ugyanis mélyen rögzültek azok a régen bevált, kulcsszó alapú SEO berögződések, amelyekkel ma már nem sokat tudnak előrébb lépni. Egyes esetekben ezekkel a régi módszerekkel pedig akár rövidebb-hosszabb időre is kikerülhetünk a találati listából vagy hátrébb sorol bennünket a keresőóriás. 

Ami persze a konkurenciánknak hátrány, az nekünk előny. Tanulva az ő hibájukból, alkalmazzuk a legújabb Google keresőoptimalizálás trendeket, hogy meghódíthassuk a találati listákat. A következőkben ecsetelt módszerek, segítenek, hogy weboldalunkkal belopjuk magunkat a Google robotok szívébe és a keresőóriás algoritmusainak kedvenceivé válhassunk. A Google siker titka mindössze annyi, hogy tudjunk jó tartalmakat gyártani, megfelelő kulcsszavakat alkalmazni és minőségi szolgáltatásokat nyújtani a látogatóinknak.

Mennyire fontos a jó kulcsszó 2018-ban?

Bár a kulcsszó fontossága igencsak megváltozott az utóbbi években, az oldalunknak és szolgáltatásunknak még mindig szüksége van rá, hiszen ezek a kulcsszavak határozzák meg a területet amivel foglalkozunk, amilyen termékeket vagy szolgáltatásokat kínálunk és ami alapján ránk találhatnak. Ezeket azonban a régi, klasszikus kulcsszó halmozással szemben, sokkal egyszerűbben és olvasóbarátibb módon is tudjuk alkalmazni weboldalainkon. Régen nyakatekert, magyarul irritálóan hangzó mondatokba kényszerültünk bele, csak hogy a kulcsszavainkat megfelelő formában beleerőltessük a mondatokba, lehetőleg minél sűrűbben.

A legújabb Google frissítések azonban már nem várják el, hogy a nehezen felkutatott kulcsszavainkat az olvasóink elé toljuk a végtelenségig ismételgetve. Ma már a természetes olvasói környezet a legfontosabb a Google robotok számára is. A kulcsszavakat gondosan vizsgáljuk meg, ha kell szakemberekkel pár 10-100 ezer forintért kutassuk fel és megfelelően alkalmazzuk, úgy, hogy a felhasználókat ez ne zavarja.

Tuti tippek keresőoptimalizált tartalomíráshoz

A tartalom minősége tehát 2018-ban az egyik legfontosabb SEO eszköz, amivel a google robotoknak kedvezhetünk. A mesterséges intelligenciával felvértezett algoritmusai ugyanis a szövegkörnyezetből képesek megállapítani, hogy hasznos tartalmat írtunk-e egy-egy kulcsszóra. Fogalmazzunk világosan, informatív adatokat osszunk meg és a terjedelmet sem korlátozzuk néhány bekezdésre.

Nem szabad a külső hivatkozásoktól sem félni, ezek ma már nem gyengítik az oldalunkat, de a linkek mennyiségét azért tartsuk a normalitás határán belül. Általában 1000-1500 karakterre jusson egy-egy hivatkozás, ami akár saját oldalunkon belülre is mutathat. A megfogalmazásainkban használjunk szinonimákat és minél szélesebb körre bővítsük ki az adott témát. A minőségi tartalmak és az olvasók által ott töltött idő pedig szinte garantálja, hogy a Google találati listán előrébb fogunk kerülni. Kitartással és türelemmel, szinte biztosra vehető az eredmény!

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top