Magyarországon 2004. tavaszától lehetséges az ékezetes domain regisztráció, melyek .hu végződésűek. Tehát akár lehet írónő.hu domain is. Nagyjából 5 éve meg van erre a lehetőség, mégis nagyon kevesen használják még ki. Pedig sokszor előnyösebb is lehet, mint az ékezet nélküli párja.

Hátrányok közt említendő meg, hogy a régi internet böngészők még nem képesek a használatukra. A 2 legismertebbek közül az Internet Explorer 7 és a Firefox Mozilla 2 verzió előttiek nem tudják kezelni az ékezeteket. A legtöbb Internetet használók számítógépén viszont már ezek megtalálhatóak. Nagyjából 90-95%-ra tehető ez az érték. Másik hátrány, hogy e-mail címre viszont még ma egyáltalán nem használhatóak.

Elterjedt szokás, hogy aki vesz egy domaint, beregisztrálja az ékezetes párját is (vagy éppen fordítva), így ezzel elveszi a lehetőséget a konkurenciái elől, hogy beregisztrálják helyette.

Elviekben ma már lehetséges bármilyen domain végződéshez ékezetes nevet vásárolni, így akár előfordulhat írónő.info, írónő.com nevű domain név is. A regisztrációkor arra kell ügyelni, hogy a kódolt formában történjen meg a regisztráció. A 2 említett példa így néz ki kódolva:

  • xn--rn-mjaz58b.info
  • xn--rn-mjaz58b.com

Természetesen, ha magyar regisztrátort bízunk meg ilyennel, akkor ezzel nem kell bajlódnunk, ők úgy is tudják, hogy a kódolt formát kell használni.

Konklúzió: ha nincsen semmilyen akadálya, akkor bátran éljünk a lehetőséggel, és vásároljunk ékezetes domaint.