A népszerű tartalom előállításának legegyszerűbb módja

Kezdőlap » A népszerű tartalom előállításának legegyszerűbb módja

A népszerű tartalom előállításának legegyszerűbb módja

2023. április 26.

Van úgy, hogy jó tartalmunk van, és mégsem hozza a megtekintéseket. Még akkor is igaz lehet ez, ha hanganyagot, videót, képalapú tartalmat készítünk, ilyenkor is nehéz lehet lájkokat, megosztásokat és valamiképp elkötelezettséget szerezni.

A legtöbb marketinges úgy véli, ez azért van, mert olyan sok tartalom közül választhatnak az emberek. A statisztikák is ezt mutatják, naponta ugyanis 2,5 kvintillió bájtnyi adat keletkezik.

Az egyik megoldás lehet az olvasottság növelésére, ha kerüljük a régi tartalmat – ne szedjünk tehát elő egy-két éves cikkeket. Az emberek azt szeretik, ami új, ami friss. Nemcsak tőlünk várnak újat az olvasók, hanem az egész webtől. Ezért van az, hogy a híroldalak olyan jól teljesítenek és olyan erősen nyomják a friss híreket. Vannak témák, melyekben látszólag nincs semmi újdonság. Azonban mindenben meg lehet találni az újat, és érdemes a tartalomgyártás során ezeket szem előtt tartani.

Összpontosítsunk tehát az új tartalmakra, ehhez több szempontot is vegyünk figyelembe. Vizsgáljuk meg, hogy mi a trendi az adott héten, hogy miről beszélnek az emberek az iparágunkban. Biztos vannak olyan weboldalak, melyek az iparágunkkal kapcsolatos híreket tartalmazzák. Ez alapján képet kaphatunk arról, hogy az emberek most miről akarnak hallani. Ha nehezen találunk ilyen híroldalakat, hívjuk segítségül a Google-t. Így máris lesz egy listánk azokról a weboldalakról, melyeket rendszeresen megnézhetünk és olvashatunk. Ha olyan tartalmat készítünk, melyekre az emberek épp most keresnek, akkor jó eséllyel nagyobb lesz az elköteleződés, mert ezek azok a témák, melyekről az emberek többet szeretnének tudni.

Nem számít, hogy olyan tartalmat hozunk létre, melyet a Google-ban szeretnénk rangsorolni, vagy a közösségi médiának készítünk tartalmat, érdemes lefuttatnunk egy gyors keresést, mielőtt a tartalmat létrehoznánk. Ha így teszünk, megtudhatjuk, hogy mennyire elcsépelt a téma, vagy érdemes ebbe energiát tenni.

Olyan tartalmat készítsünk, ami most épp aktuális és a híroldalak is erről beszélnek. Fontos, hogy ne legyen rá több száz közvetlen találat a Google-on vagy a közösségi oldalakon. Ne csak a végeredményt nézzük, ellenőrizzük azt is, hogy a legtöbb találat nem pontosan az-e, amit az emberek keresnek. Ha így teszünk, több forgalmat érhetünk el a weboldalunkon.

A tartalomkészítés nem csak arról szól, hogy a legnépszerűbb keresőkifejezések nyomába eredünk. Hanem arról is, hogy olyan tartalmakat hozunk létre, amelyeket az emberek most azonnal meg akarnak nézni, meg akarnak hallgatni, el akarnak olvasni. Az emberek pedig az új tartalmat keresik, amit nem hallottak már ezerszer. A tartalomgyártásban tehát az újdonság és a frissesség a kulcs. Koncentráljunk tehát arra, ami aktuális, amiről nincs még egy csomó tartalom. Ha így teszünk, a tartalmunk jobban fog teljesíteni. Ennek pedig hosszú távon meglesz az anyagi haszna is, hisz több releváns látogatót tudunk vonzani a weboldalunkra.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top