A Google ismét megerősíti, hogy a vastag kiemelés segít a SEO-ban

Kezdőlap » A Google ismét megerősíti, hogy a vastag kiemelés segít a SEO-ban

A Google ismét megerősíti, hogy a vastag kiemelés segít a SEO-ban

2021. december 10.

A bekezdés fontos pontjaira mutató vastag szavak segítenek megérteni a tartalom kontextusát, és ezért olyan (bár gyenge) jelzést jelentenek, amely segít a rangsorolásban.

John Mueller a Google-tól ismét megerősítette, hogy a vastag szavak és a “fontos pontok egy bekezdésben” segítenek a SEO-ban és a rangsorolásban. De ez mind relatív, ha mindent félkövérrel írunk az oldalon, akkor az nem segít – magyarázta Mueller.

A Google megpróbálja megérteni, hogy miről szól egy weboldal tartalma, és különböző dolgokat vizsgál meg, hogy kitalálja, mit is hangsúlyoznak valójában. Ez magában foglalja az oldalon található címeket, vagy éppen az oldalon található szövegben a vastag betűs vagy hangsúlyos részeket.

Miért használjunk félkövér szöveget a weboldalon?

A vastag betűs részek elengedhetetlen eleme a weboldal szövegének, az írott dokumentumoknak, mert segít, hogy könnyebben olvasható legyen a felhasználó számára, aki megtalálta a szöveget.

Igaz, hogy ez nem egy olyan elem, amely közvetlenül befolyásolja a weboldal SEO-ját, de hatással lesz a pozicionálásra, mivel a félkövér szövegek nagy előnyökkel járnak, és növelik az oldalanként eltöltött átlagos időt.

Bizonyított, hogy a félkövér szöveg (és más elemek, például a felsoroláspontok) sokkal könnyebben olvashatóvá teszik a szöveget, és segítenek a szöveg egy pillantással történő átolvasásában is.

Ne feledjük, hogy a képernyőn való olvasás különbözik a papíron való olvasástól. Az egyik fő különbség az, hogy váltakozó mondatokban és felülről lefelé olvasunk. Az olvasás megkönnyítésének egyik módja, hogy a szövegeket (a papírral ellentétben) nem indokoljuk, és olyan félkövér betűket és elemeket használunk, amelyek megkönnyítik a legfontosabb pontok átolvasását.

A félkövér betűtípus (ha helyesen használjuk) a következő előnyökkel jár a szövegekben:

  • Megnöveli a felhasználó által az oldalon eltöltött időt.
  • Csökkenti a visszafordulási arányt.
  • Javítja a felhasználói élményt.
  • Nagyobb elkötelezettséget fog elérni a szövegeinkkel.
  • A szöveg kulcsfogalmai világosabbá válnak.
  • Megkönnyíti az olvasást és a szövegértést.

Hogyan használjuk?

Az ötlet lényege, hogy amikor valaki elolvas egy szöveget, csak a félkövér betűs részek elolvasása már adjon neki egy általános képet arról, hogy mit akarunk mondani, ugyanakkor elég érdeklődést váltsok ki belőle ahhoz, hogy folytatni akarja a szöveg többi, nem félkövér betűs részének elolvasását.

Emellett a címek mellett a félkövér betűk is arra szolgálnak, hogy rámutassanak a fontos részekre vagy a szöveg szerkezetére, hogy amikor valaki belép az adott blogbejegyzésbe vagy a weboldalra, közvetlenül az őt érdeklő részre léphessen.

Ne használjuk túlságosan a félkövér betűt. Ha az egész szöveg vagy az egész bekezdés félkövérrel van írva, semmi sem lesz kiemelkedő. Törekedjünk arra, hogy a félkövér betű ne mindig ugyanabban a pozícióban legyen, azaz például ne mindig minden bekezdés második sorának első felében jelenjen meg. Ne feledjük, hogy a kevés néha több.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top