A Google elvégezte a novemberi központi frissítést

Kezdőlap » A Google elvégezte a novemberi központi frissítést

A Google elvégezte a novemberi központi frissítést

2021. december 20.

Elérkezett az év végének legrettegettebb pillanata: a Google hivatalosan is bejelentette új algoritmusfrissítését, a 2021. novemberi core update-et. A Google Search Central fiókján közzétett tweet szerint az új frissítés november 17-én, szerdán 17:00 óra körül indult.

Ez már a harmadik core frissítés, amit a Google idén végrehajtott: az előző júliusban történt, valamivel korábban pedig júniusban ment ki egy algoritmus frissítés.

Mint az internetes óriás bejelentette: “A 2021. novemberi alapfrissítés végrehajtása jelenleg folyamatban van. Mint általában az ilyen frissítések esetében, a teljes bevezetés egy-két hétig tart. Ez azt jelenti, hogya következő napokban figyelnünk kell.”

A Google az alapfrissítést novemberben indította el, közvetlenül a karácsonyi és a fekete pénteki értékesítési szezon előtt.

Az idei év sem volt kivétel, és nagyon aktív volt a Google algoritmusfrissítései tekintetében, meglepő, hogy az internetes óriás úgy döntött, hogy az év utolsó alapvető frissítését éppen a karácsonyi értékesítési szezon előtt indítja el, amely az online értékesítés szempontjából a legfontosabb: kevesebb mint két héttel a Black Friday és a Cyber Monday előtt.

Megoldás? Az indexelésben visszaeső oldalakat büntetik, de más, esetleg kifizetődőbb webes tartalmakkal összehasonlítva újraértékelik őket. Ha a minőségi tartalomra összpontosítunk, akkor a jövőben nem lesznek problémáid.

Csak a tartalomra összpontosítás mentheti meg az oldalakat

Ahogy az imént elmagyaráztuk, az a tény, hogy vannak olyan oldalak, amelyek rangsorolása egy nagyobb frissítés után romlik, nem jelenti azt, hogy van mit korrigálni. Ennek ellenére megértjük, hogy ezen oldalak tulajdonosai lépéseket szeretnének tenni a helyezésük helyreállítása érdekében. Ebben az esetben javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy a lehető legjobb tartalmat kínálja-e, mivel az algoritmusaink ezt próbálják díjazni.

Azt is javasoljuk, hogy nézze meg a rosszul rangsorolt oldalakat – milyen típusú oldalak voltak ezek, és milyen típusú keresési lekérdezések érintették őket leginkább? A minőségi tartalom nemcsak a szavak értelmét foglalja magában, hanem olyan apróságok tartoznak hozzá, mint az olvashatóság, a megjelenítés, a webes és a mobilos nézet valamint a betöltés gyorsasága. Emellett mindig kiemeljük, hogy értékes szöveget kell gyártani, ami a felhasználók számára tényleg hasznos lesz.

Mi jön ezután?

Most már csak arra kell figyelnünk, hogy a 2021. novemberi core frissítés milyen változásokat hozott, hiszen a következő hetekben megmutatja nekünk az ingadozásokat. Mint mindig, lesznek olyan weboldalak, amelyek nyernek, és olyanok is, amelyek veszítenek a pozícióból, m közben a legtöbben változatlanok maradnak. Csak az adatok analizálása után értjük meg, hogy a Google milyen tényezőkön változtatott ebben a frissítésben, és hogy szükséges-e bármilyen változtatás a SEO stratégiánkban.

Vajon az e-kereskedelem, a marketing, a hírek, a sport, az utazás, a piactér, a hirdetések, az ingatlanok, a lexikonok vagy a szótárak nyernek? Még korai lenne megmondani, de hamarosan kiderül.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top