A Google a negatív SEO támadások kezeléséről beszél

Kezdőlap » A Google a negatív SEO támadások kezeléséről beszél

A Google a negatív SEO támadások kezeléséről beszél

2022. november 28.

A keresőoptimalizálás (SEO) egy dinamikus módszer, amely örökké változik, hogy lépést tartson az információkeresők modern igényeivel. Manapság a Google kereső első oldalán való megjelenés hatalmas teljesítmény, amely átgondolt kulcsszókutatást, tartalomfejlesztést, közösségi stratégiát, kampánymérést és helyszíni optimalizálást igényel.

Nem meglepő, hogy van néhány vállalat, amely nem hajlandó erőfeszítéseket tenni vagy befektetni a webhelyek megfelelő fejlesztésébe. Ehelyett inkább a rövidebb utakat – negatív SEO-taktikákat – választják, amelyek célja a tisztességes versenytársak kiütése és az áhított első helyek elfoglalása, csakhogy csalással. Egyes szakemberek szándékosan gyakorolják a negatív SEO-t, hogy gyors eredményeket érjenek el ügyfeleik számára, míg mások véletlenül kerülnek erre az útra, mert nem tudnak jobbat.

Mi a negatív SEO?

A negatív SEO a rosszindulatú taktikák alkalmazását jelenti, amiknek mindig az a céljuk, hogy rontsák valakinek a hírnevét a Google-nél, és ellopják a keresőmotorok rangsorát a fontos kulcsszavakra, hogy aztán egy versenytárs webhelyén használják. A múltban a negatív SEO egyet jelentett a bannerhirdetésekkel, miközben a mai negatív SEO sokkal összetettebbé és kifinomultabbá vált.

Példák a negatív SEO-ra

Linkfarm: Valaki rossz minőségű linkeket irányíthatnak a mi webhelyünkre olyan oldalakról, amelyeket kizárólag azzal a céllal hoztak létre, hogy haszontalan, spammelő, nem kapcsolódó linkeket helyezzenek el.

Duplikált tartalmak közzététele: A tartalmunk másolása és beillesztése, majd közzététele több webhelyen az egyik legegyszerűbb módszer, amellyel a spammerek ellenünk dolgoznak.

A tartalom módosítása: Ez a fejléc- vagy lábléc-sablonokon a láthatatlan scriptek futtatását jelenti.

Hamis közösségi médiaprofilok létrehozása: A spamterjesztők gyakran választják a közösségi médián keresztül történő támadást, ahol fiókokat hoznak létre egy vállalat nevével, és negatív értékeléseket tesznek közzé, vagy rossz minőségű posztokat tesznek közzé, hogy tönkre tegyék a márka hírnevét.

Az oldal indexelésének megszüntetése: Ez a robots.txt fájl megváltoztatását jelenti a szerveren, hogy eltávolítsák a keresésből.

Rosszindulatú szoftverek hozzáadása: Ha rosszindulatú szoftverek támadják meg a webhelyet, a Google a továbbítás előtt figyelmeztetheti a felhasználókat, hogy ezt az oldalt feltörhették, ami a forgalom zuhanását okozza.

Mit tanácsol a Google?

Mueller, a Google egyik alkalmazottja, azt tanácsolja, hogy hagyjuk figyelmen kívül a problémát. Ennyi, hagyjuk figyelmen kívül.

Itt a teljes válasza:

Én egyszerűen figyelmen kívül hagynám őket. Gondoljon erre így: ha a versenytársai hozzáértőek, nem fognak negatív linkeket építeni önnek. Ha a versenytársai inkompetensek, a linkeknek nem lesz semmi hatása.

Igen, a Google figyelmen kívül hagyja a nyilvánvalóan spam linkeket, így nincs szükség a letiltásukra. Csak azért, mert valaki megpróbálja tönkre tenni a hírnevünket, nem kell azt hinnünk, hogy sikerülni is fog neki.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top