A Google 5 változtatást jelentett be a mobilos kereséshez

Kezdőlap » A Google 5 változtatást jelentett be a mobilos kereséshez

A Google 5 változtatást jelentett be a mobilos kereséshez

2022. október 13.

Talán senkinek nem kell elmagyarázni, hogy miért a Google a legfelkapottabb kereső napjainkban. Ez azonban azt is jelenti, hogy folyamatosan újítaniuk kell. A boldog felhasználó nem vált böngészőt. Nézzük, hogy milyen újítások várhatóak a SEJ szerint.

Google keresési gyorsbillentyűk

A Google-keresésnek számos módja van a szöveges lekérdezés beírásán túl. Az egyik felkapott lehetőség egy képernyőkép feltöltése, ami segít egy termék megtalálásában. Vagy ott van a Google Lens, aminek a segítségével szöveget fordíthatunk, és dalokat is kereshetünk a mikrofonba dúdolva. Most azonban az iOS-re készült Google-alkalmazásban a Google-keresés összes fejlett módszere jobban láthatóvá válik a megérinthető gyorsbillentyűkkel. Sajnos az Androidos felhasználóknak még várniuk kell vele.

Eredmények a keresősávban

A Google még gyorsabbá és eredményesebbé teszi a mobilos keresést úgy, hogy a keresősávban megjeleníti az eredményekre mutató linkeket. Amikor elkezdünk gépelni, a Google már a lekérdezés elküldése előtt elkezdi feltölteni az eredményeket. Ez egy kicsit hasonlít a számítógépes megjelenítésre, de talán sokan vártunk már erre.

Továbbfejlesztett lekérdezési finomítások

A Google megkönnyíti a legmegfelelőbb találatok megtalálását a lekérdezés finomításainak megjelenítésével. Ahogy beírjuk a lekérdezést a mobil keresősávba, a Google ötleteket kínál a kérdés pontosítására. Ez azt jelenti, hogy mától nem baj, ha rosszul fejezzük ki magunkat, mivel így is megtalálhatjuk, amit keresünk.

Google Webes történetek

A Google a Google Web Stories mélyebb integrációjával most vizuálisabbá teszi a mobilkeresést. A legrelevánsabb és leghasznosabb információkat, köztük a web alkotóitól származó tartalmakat hamarabb megtaláljuk, ez pedig lényegesen javít a keresésen.

Szöveg, kép és videó kombinálása

A Google a mobilos keresési találati oldalakat a felfedezés végtelen lehetőségévé alakítja. Mi felteszünk egy kérdést, majd kiválasztjuk, hogy mi érdekel minket igazán. Többé nem kell váltogatnunk a web, a képek és a videó lapok között, mivel a Google az összeset a címlapon jeleníti meg.

Miért a Google a leggyakrabban használt keresőmotor a világon?

A Google ma a világszerte leggyakrabban használt keresőmotor. Pont. Ez így van, és ezt mutatják a mérőszámok is, annak ellenére, hogy léteznek más fontos keresőmotorok, mint a Bing és a Yahoo. Jelentősége akkora, hogy manapság, amikor az emberek a SEO pozicionálásról és a keresőmotorokról beszélnek, a Google-t emlegetik, sőt, szinonimaként vagy kiegészítésként használják e fogalmakhoz. A Google jelenlegi sikerére egyszerű a válasz: ez volt az első olyan keresőmotor, amely komolyan vette a munkáját.

Fő újítása az volt, hogy figyelembe vette a linkek által szerzett oldalak tekintélyét. A Google kifejlesztett egy rendszert ennek a tekintélynek a számszerűsítésére, és “PageRank”-nek nevezte el. Mindezen fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználók megszokták, hogy a Google-t használják más keresőmotorok helyett. Ez eredményezte a jelenlegi pozícióját.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top