Tájékoztatás! Az alább olvasható cikk, bejegyzés az oldal archívumát képezi és már elég régi (Közzététel dátuma: 2009. április 2.). Ebből kifolyólag lehet, hogy a benne foglalt információk már nem aktuálisak, nem hitelesek, ezért fenntartással kell kezelni az olvasottakat.

Korábbi cikkünkben (Authority Site) szó volt róla mit jelent a kifejezés, milyen előnyökkel jár, milyen weboldalak kapják meg ezt a kitüntetést. A mai pagerank frissítés-nek köszönhetően újabb újdonságok születtek a google kereső tájékán.

Mini Authority Site oldalak

Ezt a kifejezést én találtam ki, mely remekül jellemzi a státuszt. Nézzünk egy konkrét példát. Ha beírjuk a google keresőbe, hogy “zenekarok”, akkor jól látható, hogy a 2. helyen lévő zenekarokaz.hu (referencia munkáink) oldal kapott további 4 darab linket, mely közvetlen a leírás alatt található, úgymond odasűrítve.

Ahogy látható, a teljesértékű authority site oldalakhoz hasonlóan a találati listában plusz linkeket kapott az oldal. Viszont annyiban különbözik is tőle, hogy nem foglal el annyi helyet, hiszen csak 1 plusz sorban vannak felsorolva a linkek, illetve nem lehet 8 darab, mint a teljes értékűnél.

Eltér mégegy tulajdonságában is, ami pozitívumnak tekinthető. Nem csak az első találati pozícióban lévő oldalak kaphatnak mini authority site kitüntetést, ellenben a sima authority site státusz esetén csak ott lehetséges ez.

Összegezve többet ér, mint egy sima találati pozíció, de kevesebbet, mint egy teljes értékű authority oldal. A Google kereső ezt valószínűleg ezzel az átmeneti megoldással oldotta meg, ha egy oldal népszerű, kellő erővel rendelkezik, de mégsem jogosult az AS státuszra.