Tippek a SEO-stratégia megtervezéséhez

Kezdőlap » Tippek a SEO-stratégia megtervezéséhez

Tippek a SEO-stratégia megtervezéséhez

2023. május 25.

Sokan még mindig nem tudják pontosan, hogy mi is az a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás és hogy miért fontos, hogy vállalatunknak legyen egy SEO-stratégiája. Erre nézve ad tippeket a moz.com, ami hangsúlyozza, hogy a SEO-stratégia célja, hogy javítsa egy weboldal láthatóságát a keresőmotorokban, például a Google-ban vagy a Bingben.

Egy erős SEO-stratégia javítja a webhelyünk rangsorolását minden olyan meglévő kulcsszóra, amelyre jelenleg a keresőmotorok találati oldalain szerepel. A szerves forgalom és a konverzió szempontjából is igen fontos, hogy legyen egy jó SEO-stratégia.

Ennek kialakításához fontos, hogy megértsük, hogy vagyunk most, legyenek elérhető céljaink és hogy megtervezzük a pontos lépéseket, melyekkel ezt el tudjuk érni. Az első lépés pedig, hogy átlássuk oldalunkat, nézzük meg, hogy vannak-e olyan problémák, melyeket orvosolni szükséges a SEO-jelenlét maximalizálása érdekében.

Kulcsfontosságú az is, hogy értékeljük a versenytársakat. Ha ugyanis elemezzük a konkurenciát, az segít reális célokat kitűzni, hisz képet kaphatunk a versenytársak legértékesebb kulcsszavairól, ezek lesznek azok a keresőkifejezések, amelyekért a webhely kulcsfontosságú oldalainak optimalizálásával versenyezni szeretnénk.

Amellett, hogy megnézzük, hogy a versenytársak milyen kulcsszavai állnak jól, miben tudunk mi javulni, érdemes azt is megvizsgálni, hogy milyen típusú tartalmat állítanak elő rendszeresen a versenytársaink. Van-e blogjuk például, milyen és mennyi tartalmat tesznek közzé és azt milyen gyakran.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a jó SEO-stratégia egy csapatmunka, tehát a webfejlesztők, tartalomfejlesztők és a vállalat vezetésének közös munkája. Ha a kutatáson túl vagyunk, itt az ideje tételes listát készíteni az összes elvégzendő feladatról. Ezen kívül érdemes létrehozni egy olyan felületet is, amellyel nyomon követhetjük a fejlődésünket.

A keresőoptimalizálás egy kicsit olyan, mint a házépítés. Ami azt jelenti, hogy az elején még nem a bútorok és a dekoráció a fontos, hanem az erős alapok. A weboldalunk szempontjából ez pedig szilárd alapokat jelent, e nélkül nem is érdemes belekezdeni egy stratégia létrehozásába. Legyen tehát egy gyors, jól működő, látványos, felhasználóbarát honlapunk, ez jelenti az alapot.

Fontos, hogy a meglévő tartalmat is optimalizáljuk a keresőmotorok számára. Ha pedig a tartalomban hiányosságok vannak, akkor ezeket a kulcsszavas hiányosságokat célzott, SEO-központú tartalom megosztásával tudjuk megoldani. Mindemellett az is fontos, hogy erősítsük a tartalmunkat a közösségi médiában is.

Ne feledkezzünk el a rugalmasságról sem, a digitális világ ugyanis folyamatosan változik és lehetséges, hogy novemberben már olyan váratlan prioritások jelennek meg, melyekkel az év elején még nem számoltunk. Tehát kövessük folyamatosan nyomon a nagyértékű kulcsszavakat, így észre fogjuk venni azt is, hogy melyek webhelyünk erős és gyenge területei. Egy cselekvési terv segít abban, hogy a céljainkra összpontosítsunk, ez azért fontos, mert a keresőmarketingben érdemes módszeresnek, ugyanakkor alkalmazkodóképesnek lenni.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top