Az előző bejegyzések során már kitártyaltuk a domain kérdéseket. Legyen az bármilyen végződésű, vagy akár ékezetes. Nos, a domain önmagában kevés, annak meg kell jelennie az Interneten, ehhez pedig minden képpen szükséges egy tárhelyszolgáltató, ahol elhelyezhetjük az oldal tartalmát. Magát a szolgáltatást szokás még webhosting névvel is emlegetni.

Alap esetben érdemes ott webtárhely szerződést kötni, ahol regisztráltuk a domain nevet, illetve általában egy tárhelyhez ajándékba szoktak adni egy domaint is. A tárhely aktiválása jóval gyorsabban történik, mint egy .hu végződésű domain beregisztrálása, ugyanis csak a szerződést kell eljuttatni, és a szolgáltató azonnal aktívvá teszi a tárhelyet.

A tárhely kiválasztása igen fontos annak függvényében, hogy mire akarjuk használni. Egyszerű, statikus honlapok esetén olcsóbb megoldások is szóba jöhetnek. Ma már a legtöbb honlap azonban dinamikus tartalmú, tehát érdemes oda figyelni, hogy milyen technika háttérrel rendelkezik a tárhely, illetve milyen feladatok ellátására alkalmas. Mivel ezek is el vannak terjedve, olcsó éves előfizetési díj ellenében juthatunk akár professzionális tárhelyhez is.

A tárhely esetében is választhatunk magyar, illetve külföldi szolgáltatót is a domainregisztrációhoz hasonlóan. Azonban kezdők esetén, illetve akik nem járatosak a témában, javasolt a magyar szolgáltatók választása. A következő oldalon véleményeket lehet olvasni a magyar tárhelyszolgáltatókról, ez segítséget nyújthat a választásban:

http://webni.innen.hu/Fizet_c5_91sWebT_c3_a1rhely