SEO-tippek kisvállalkozásoknak

Kezdőlap » SEO-tippek kisvállalkozásoknak

SEO-tippek kisvállalkozásoknak

2023. február 23.

Hiába fektetünk időt és pénzt egy gyönyörű weboldal elkészítésébe, ha az ügyfelek nem látják ezt a weboldalt. A keresőoptimalizálás, azaz a SEO segíthet az ügyfeleknek megtalálni a webhelyünket – hangsúlyozza a BDC.

Ha a webhelyet a megfelelő módon építjük fel, és optimalizáljuk a kulcsszavakat, azzal több látogatót irányíthatunk az oldalunkra, és több eladásunk lehet.

Az online keresés titkai

Először is gondoljuk végig, hogy az ügyfelek valószínűleg milyen szavakat használnak akkor, amikor a termékekre, szolgáltatásokra keresnek rá a weben. Készítsünk egy 20-50 kulcsszóból álló listát, és ellenőrizzük a Google segítségével, hogy a kiválasztott kulcsszavakat milyen gyakran használják az online keresésben. Ebben a Google Ads Keyword Tool lesz a segítségünkre. Ezeket a kulcsszavakat pedig használjuk aztán az URL-címben, a címekben, a metaadatok leírásában és a tartalomban is.

Ne feledjük azt sem, hogy más vállalatokkal állunk versenyben az ügyfelek figyelméért. Ahhoz pedig, hogy kiemelkedjünk a mezőnyből, keressünk olyan szavakat, melyek megfelelnek a piaci megkülönböztető jegyeinknek, például az egyedi kínálat vagy a földrajzi elhelyezkedés.

Fontos azonban azzal is tisztában lenni, hogy az oldalakat elsősorban a felhasználóknak készítjük és nem a keresőmotoroknak. Ha csak úgy szórjuk a kulcsszavakat a tartalomba, azzal azt kockáztatjuk, hogy eltorzul a tartalom jelentése és irritálhatja is az olvasókat, ezért törekedjünk arra, hogy a szöveg világos és könnyen olvasható legyen.

A linképítés is fontos a SEO szempontjából, minél több webhelyen vannak olyan linkek, melyek az oldalunkra mutatnak, annál magasabbra fogunk kerülni a keresésekben. A linkek minőségére is koncentráljunk ilyenkor. Egy kereskedelmi kamara vagy egy egyetem honlapjáról a mi webhelyünkre mutató egyetlen link nagyobb segítség, mint egy tucatnyi, homályos blogokból származó link.

Persze a jó tartalom is alap és a mennyiség is számít. A keresőmotorok feladata, hogy segítsenek az embereknek választ találni a kérdéseikre. Ezért a legjobb stratégia az lehet, ha olyan meggyőző tartalmat, cikkeket, videókat és fényképeket készítünk, melyek minőségi információt nyújtanak az olvasóknak. Ezeket a tartalmakat pedig gyakran kell frissíteni is, hogy azok relevánsak maradjanak.

Közösségi média és felhasználóbarát webhely

A közösségi médiaplatformok adta lehetőségeket is használjuk ki, sokan itt kezdik el a cégek, termékek keresgélését. Az is fontos emellett, hogy legyen egy tiszta, felhasználóbarát, könnyen navigálható webhelyünk. Ebben az az alap, hogy a látogatók számára azonnal egyértelművé válik, hogy kik vagyunk és mit kínálunk. Használjunk tehát sok címszót az olvashatóság javítása érdekében és a kulcsszavakat helyezzük el a címekben is.

Emellett fektessünk hangsúlyt az eredmények mérésére is, és legyünk türelmesek, ne várjunk gyors eredményeket. Ne felejtsük el azt sem, hogy a SEO folyamatosan változik. Ami ma még működik, két-három év múlva már nem biztos, hogy fog. A célunk pedig az legyen, hogy a keresési eredmények első oldalán szerepeljünk, a legtöbb felhasználó ugyanis nem jut tovább az első oldalnál.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top