SEO szoftverrel a még hatékonyabb keresőoptimalizálásért

Kezdőlap » SEO szoftverrel a még hatékonyabb keresőoptimalizálásért

SEO szoftverrel a még hatékonyabb keresőoptimalizálásért

2018. május 1.

Milyen jó is volna, ha a keresőoptimalizálásban valaki vagy valami a segítségünkre sietne. Sok webmester még mindig önmaga dolgozza ki a kulcsszavait és keresőoptimalizálási stratégiáit és manuálisan követi vissza az eredményeket. Erre pedig egyáltalán nincs szükség, ugyanis a piacon létezik számtalan eszköz, amivel weboldalunk keresőoptimalizálását ellenőrizhetjük vagy éppen elősegíthetjük.

Az egyik legismertebb ilyen szoftver az Ahrefs, amelyet a legtöbb SEO szakember kedvel, hiszen akárcsak a Majestic, ez is egy kiváló backlink ellenőrző. Ráadásul a Moz és a SEMRush tulajdonságaival is fel van vértezve, így számtalan analitikai eszköz áll a használói rendelkezésére. Egyedüli hátrányaként az Ahrefs bonyolult funkcióáradata hozható fel, hiszen annyi mindent tud, hogy nehéz kiigazodni rajta. Sok kezdő ezért csupán a backlink ellenőrző részét használja, nem is sejtve, hogy mennyi mindent veszít, ha a többi részeket mellőzi.

Az Ahref legfontosabb jellemzői

Mivel az Ahrefs egy elég bonyolult program, nem árt megjegyezni az általa használt kifejezéseket, mivel a saját nyelvhasználata által tudjuk majd megfelelően kezelni a funkcióit. A Dashboard lesz a mi vezérlőpultunk, ahol a legfontosabb adatokat tudjuk nyomon követni. Itt tudunk URL-eket hozzáadni és az élő képeket követni a domainekről. Itt azonnal áttekinthetjük a technikai hibákat és számtalan hasznos információt listáz ki számunkra. Csak győzzük értelmezni a sok adatot. Azonban ne felejtsük el, hogy itt tarthatjuk számon a kulcsszavaink helyezéseit, a riasztásokat és az elutasított linkeket is.

Hogyan veszi figyelembe a kép linkeket a Google?

Az online marketinges szakemberek már régóta használják előszeretettel a programot, hiszen az egyik legmegbízhatóbb backlink ellenőrző ás versenytárs elemző eszköz. Az indexelést rendkívüli mélységig kezelni tudó program sokkal több mint egy viszontlink vizsgáló, helyezés követő, kulcsszó kutató és link minősítő funkciói saját oldalunk erősítésére és konkurenciáink monitorozására tökéletesen alkalmasak. A 7 napos próbaidőszak pedig mindössze 7$-ba kerül, ami jelenleg kevesebb mint 2000 Ft.

Az Ahrefs SEO szoftver legfontosabb funkciói

Az Ahref fizetős szolgáltatás, ám minden egyes funkciója megéri a bele fektetett energiát és pénzt. A Site Explorer például egy nagyon alapos elemzést kínál akár saját, akár konkurensünk organikus keresési forgalmáról és backlink profiljáról. A Rank Tracker részében a különböző kulcsszavak helyezéseit figyelhetjük és követhetjük nyomon. A Disavow Links az oldalunkra mutató büntetett vagy hibás linkeket listázza, így még idejében tudjuk link profilunkat javítani például a Google Search Console segítségével.

Az Ahrefs képes továbbá a különböző riasztások beállítására is. Akár backlink, új kulcsszó és említés kategóriákba is megadhatunk riasztási értékeket, de akár konkurenciánk után is kutakodhatunk e eszköz segítségével. A Domain Comparison 5 domain egymással párhuzamos figyelését és összehasonlítását teszi lehetővé. A Keywords Explorer pedig az egyik legerősebb kulcsszó kutató és ajánló rendszer a piacon. A program Content Explorer része pedig tartalomkutatásra szakosodott, így bármilyen témában azonnal megtalálja a legnépszerűbb írásokat, cikkeket, hogy azokat elemezhessük és saját oldalainkon is alkalmazzuk.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top