Megszűnt a Google Pagerank, mostantól halott, törölte a Google

Kezdőlap » Megszűnt a Google Pagerank, mostantól halott, törölte a Google

Megszűnt a Google Pagerank, mostantól halott, törölte a Google

2016. március 10.

Hihetetlen bejelentést tett a Google. Megszűnt a Google Pagerank, minden Pagerank Toolbar mostantól halott.

Megszűnt a Google Pagerank, mostantól halott, törölte a Google

Megszűnt a Google Pagerank, mostantól halott, törölte a Google

Megszűnik a Google Pagerank, írja az ite.hu. Ez azért hihetetlen bejelentés, mert a keresőóriás tulajdonképpen ezzel a funkciójával futott be, lett nagy 1998-ban. Ez volt az a rangsorolási szempont az Internet elején, ami tényleg igazán működött. Természetesen ez nem tartott sokáig, szükség volt a Pagerank mellett számtalan tényezőt és szempontot is figyelembe venni.

Mára több tízezer szempont alapján rangsorol a Google annak érdekében, hogy minél nehezebben lehessen kijátszani az algoritmusait, illetve kevésbé tudják szakemberek befolyásolni az organikus találatokat.

A Pagerank miatt alakult ki a linképítés fogalma, illetve régen ezért voltak ezer számra linkkatalógusok. Ehhez kapcsolódó korábbi cikkünkben még több infó megtalálható: Linképítés: Akkor és Most.

A hírrel kapcsolatos véleményem az ite.hu oldalán olvasható (a fenti ite.hu linken elérhető). Idemásolom:

Hallelujah! Már ideje volt!

Azonban egyetlen mérőszám sem közelíti meg azt a pontosságot, amit a Pagerank adott (4-es érték felett). Lehet nézni Domain Authority-t, de olyan óriási szórás van benne, hogy hihetetlenül pontatlan.

Csak a saját erőforrásból rengeteg ellen példám van. Pl. van bivaly erős (volt) PR6-os oldal, aminek sokkal kisebb a DA értéke, mint egy nevetségesen gyenge (volt) PR4-esnek. De ha már a DA fals, akkor az összes többi is az lesz (PA, trust, egyéb rankok).

Igaz, hogy a Pagerank esetén is voltak érdekességek, szórások, de egyrészt PR4 felett nem volt annyira jellemző, másrészt sokkal kisebb százalékban volt ilyen, mint a nem Google mérőszámok esetén. Míg az “idegen rankok” pontossága kb. 50%, addig a Google Pagerank kb. 99% PR4 felett, és kb. 95% alatta, és ez a nem mindegy.

Sokan szidták mindig a Pagerank frissítéseket, hogy nem jó, meg hülyeség, de ezek rendszerint a nem hozzáértésből, vagy elégedetlenségből fakadtak, ugyanis sokszor jogos értékről volt szó és elenyészően volt jelen a fals értékek száma. Leginkább az volt a jellemző, hogy nem örültek sokan a frissítésnek és/vagy nem értették a kapott számot..

Egyszerűen lehetetlen a moz rankokkal meghatározni egy oldal értékét. Ahogyan írod is, csak is manuálisan lehetséges ez, tapasztalattal és rutinnal.

Egyébként nem tartom kizártnak, hogy majd valaki fejleszt egy új rankot. Régen is volt pl. Pagerank jósló eszköz, ebből kiindulva talán lesz majd MozPageRank, vagy hasonló..

Üdv.

A linképítés továbbra sem halott!

Pontosan így van. A Google továbbra is használja a Pagerank-ot, csupán annyi változott, hogy nem jelzi ki, nyilvánosan. A linképítés most is szükséges, amennyiben jó eredményeket szeretnénk elérni a keresőben. Ugyanakkor igen könnyen lehetünk Google büntetés áldozata is, amennyiben nem szakemberre bízzuk a prémium linképítést.

Ha ilyen szolgáltatásra van igény, keress minket bizalommal.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top