Júliusban érkezik az új Google algoritmus!

Kezdőlap » Júliusban érkezik az új Google algoritmus!

Júliusban érkezik az új Google algoritmus!

2018. február 14.

Már megszokhattuk, hogy a Google időről időre jelenti be különböző felületein, hogy algoritmus frissítésre készül. Bár tény, többször csak a különböző webmester fórumokon tapasztalt lázadások hatására derült fény egy-egy frissítésre.

A Google azonban igyekszik megfelelni a közhangulatnak, így videó konferenciákon vagy blogbejegyzései kapcsán próbálja tájékoztatni a SEO szakembereket ha valamilyen változás közeledik.

A legfrissebb információk tükrében túl is teljesítette magát a keresőóriás, amikor körülbelül fél évvel korábban, már év elején bejelentette, hogy júliusban élesedik egy új algoritmusa. Bár a bejelentés szerint a várható algoritmus csak a keresések kis százalékára lesz hatással, nem árt tisztába lennünk vele, hogy miket tartalmaz ez a változás. A Google hivatalos blogoldalán közzétett frissítés szerint azok az oldalak részesülnek büntetésben és hátrább sorolásban nyártól, akiknek a mobilon megtekintett weboldalának betöltési sebessége lassabbnak bizonyul a kelleténél.

A Google új húzása: a mobil verziókon alapuló rangsorolás

A blogbejegyzés kitér arra is, hogy a Google nem fogja jelezni hivatalos formában, hogy egy weboldalt hátrányosan érint ez az új algoritmus, de számos más eszköz a rendelkezésünkre fog állni, hogy az oldalsebességet kijelezzük és ezáltal lehetőségünk legyen az optimalizálásra.

A legfontosabb webcím a https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ lesz, ahol a Page Speed Insight bemutatja milyen felhasználói élmény indexre számíthatunk a sebesség kapcsán.

Júliusban érkezik az új Google algoritmus!

Júliusban érkezik az új Google algoritmus!

A másik eszköz a Lighthouse, amely egy nyílt forráskódú bővítménye a Chrome böngészőnek. Ezzel is auditálhatjuk oldalunkat. A Lighthouse megtalálható a következő linken: https://developers.google.com/web/tools/lighthouse/

Bár a Google azt is elismerte, hogy eddig is számított a rangsorolásnál az oldal betöltődési sebessége, mindez idáig csak az asztali verzió sebességét vették alapul. Az új algoritmus pedig kimondottan a mobil verziók sebességét fogja súlyozni. Ezzel a Google egy régóta ígérgetett frissítése válik elérhetővé a felhasználók számára.

Ezeket sem árt tudni az új Google algoritmusról

Azt azonban nem árt tudni, hogy ez az algoritmus frissítés csupán a mobilos keresésekre lesz ráhatással, az asztali verziókon végzett kereséseket nem fogja befolyásolni. Továbbá hiába lesz elsődleges indexelésű a weboldalak mobil verziója, az asztali kereséseknél továbbra is az asztali változatok sebessége lesz a mérvadó, nem pedig az új, Speed algoritmus.

Fontos, továbbá, hogy ha a mobil verziónk túl lassú, akkor készítsük el az oldalunk AMP verzióját, hiszen akkor a Google is ezt a szupergyors oldalt veszi majd alapul. Az is kiderült, hogy az asztali verziók esetében a büntetési határ 30 másodperc körül van. Azt csak sejteni lehet, hogy ennél kicsit szigorúbb lesz a mobilos határvonal. Egyes szakértők azt javasolják, addig optimalizáljunk még az oldalunk betöltési ideje nem csökken 10 mp alá!

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top