Google AMP szolgáltatás a WordPress oldalakon

Kezdőlap » Google AMP szolgáltatás a WordPress oldalakon

Google AMP szolgáltatás a WordPress oldalakon

2018. március 6.

Mint tudjuk, a Google rangsorolásánál rendkívül fontos tényező a weboldalak mobilos változata. Ezenfelül azok sebessége, a tartalma és az egyezősége az asztali változattal.

Ezen tényezők némileg könnyebben kivitelezhetőek olyan tartalomkezelő rendszerekben mint a WordPress oldalak. Egy saját fejlesztésű oldalnál mindig plusz fejlesztési időt és pénzt kívánnak meg az ilyen különleges kérések, amelyekkel a keresőoptimalizálási törekvéseinket erősítenénk meg.

Szerencsére a WordPress oldalaknál könnyebb és egyszerűbb dolgunk van. A különböző pluginek segítenek a rendszerünket szebbé, gyorsabbá és kereső optimalizáltabbá tenni. Vannak gyorsítótárakat optimalizáló kiegészítők, kép tömörítők és AMP (Accelerated Mobile Pages) szolgáltatást kínáló pluginek is. Ez főként azoknak segíthet, akiknek alapból nincs megfelelően optimalizálva az oldaluk mobilra.

A Google robotok imádják a gyors és letisztult oldalakat

A Google AMP szolgáltatás lényege, hogy az eredeti online tartalmak és cikkek helyett, egy teljesen letisztult, a végtelenségig mobilra optimalizált kóddal jelenítse meg a tartalmat az okostelefonok böngészője. Ez a minimalista, de villámgyors oldal lehetővé teszi, hogy kényelmesen átlássuk és olvassuk a tartalmakat még kis felbontású mobilokkal is. Érdekessége, hogy ez a fajta megjelenés nem a saját szerverünket, hanem a Google szerverét terheli, hiszen az intézi a megjelenítést.

Google AMP szolgáltatás a WordPress oldalakon

Google AMP szolgáltatás a WordPress oldalakon

Fontos, hogy az AMP oldalak keresőoptimalizálási előnyeiről már több, félhivatalos információ is napvilágot látott és több konferencián is előjött a felvetés, miszerint az AMP oldalak pozitívan hatnak egy oldal rangsorolására. Az AMP oldalak programozást igényelnek, de WordPress alapú blogunk pillanatok alatt átalakítható az ingyenes pluginek segítségével. Az egyik legjobb ilyen plug-in a Yoast, amely a keresőoptimalizálási feladatokon túl az AMP átállásban is segít. Ehhez három kiegészítőre van szükségünk: Yoas SEO, AMP for WordPress és a Glue for Yoast SEO & AMP. Ezután már csak a beállításokban kell párat kattintani és készen is vagyunk.

Így működik az AMP a gyakorlatban

A WordPress plugin telepítése és beállítása után a blogbejegyzések ugyanazon linken keresztül fognak elérhetővé válni mint korábban, csak a link végére egy /amp kerül. Arról, hogy az AMP változat jelenjen meg a mobilon az asztali verzió helyett, maga a Google gondoskodik, ha talál ilyen verziót egy posztból, akkor azt jeleníti meg. A mobilról történő kereséseknél pedig már eleve jobb eredményt érhetünk el, ha van ilyen változata az oldalunknak. Ez a pár kattintás tehát bőven megéri!

Fontos információ, ahhoz, hogy oldalunkon beüzemeltethessük az AMP modult, szükséges a https előtag, azaz az SSL tanúsítvány. Enélkül nem fog működni a megoldás. Ráadásul a váltást sokan feleslegesnek tartják, ha már úgyis van mobil verziója az oldalnak. Azonban lehet, egy automatizált, optimalizáló AMP még gyorsabbá és letisztultabbá képes varázsolni a blogunkat, ez pedig pozitívan fog hatni a keresőben lévő helyezésünkre is. Így erősen ajánlott minden WordPress webmester és weboldal tulajdonos számára.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top