Fényképek szerkesztése Photoshop nélkül

Kezdőlap » Fényképek szerkesztése Photoshop nélkül

Fényképek szerkesztése Photoshop nélkül

2021. június 24.

Amikor saját weboldalunk van, akkor úgy tűnhet, hogy profi Photoshop szakértőnek kell lennünk, különben semmilyen képet nem tudunk feltölteni a virtuális térbe. A PS azonban nemcsak havidíjas, hanem bonyolult is, így a legtöbben inkább lemondanak róla.

Szerencsére rengeteg alternatíva közül tudunk választani, így biztosan mindenki megtalálja azt, amire valójában szüksége van.

Gimp

Az egyik nagyszerű lehetőség a Gimp. Ez egy teljesen nyílt forráskódú képszerkesztő, nevezhetnénk a Photoshop ikertestvérének. Igaz, hogy a felület nem túl vonzó, de rengeteg lehetőséget találni, és szinte mindent megtehetünk rajta. Az internet tele van cikkekkel és videókkal, így könnyedén elsajátíthatjuk a működését.

Pixlr

A Pixlr valójában egy webes alkalmazás, így nem számít, hogy Windows vagy Mac gépen dolgozunk-e, mivel az aktuális böngészőből nyitjuk meg. Két ingyenes változata is van, ahol rétegekkel tudunk dolgozni, nem kell hozzá fiókot létrehozni, és a kép mentésénél előre be tudjuk állítani a fájl méretét. Ez megkönnyíti a webes optimalizációt is.

Canva

Másik nagyszerű alkalmazás a Canva, ami számítógépről és telefonról is elérhető, miközben rengeteg ingyenes lehetőséget kínál fel. Ha valaki mindent el akar érni rajta, akkor havidíjas csomagot tud választani, de az ingyenes lehetőség is kielégíti a felhasználók igényeit. Külön előnye, hogy a közösségi média oldalaira különböző sablonokat kínál, így mindent a személyes igényeink szerint készíthetünk el.

PhotoScape

Az ingyenes alapprogramok közé tartozik a PhotoScape, ami jelenleg csak számítógépen elérhető. Tökéletesen megfelel a képek méretezéséhez, egyszerű szerkesztésekhez, ráadásul nem kell érte fizetni. A felület nagyon könnyen kezelhető, így főleg azoknak ajánlott, akik menekülnek a Photoshop bonyolult menüi elől. A program ráadásul nem foglal sok helyet, így szinte bármelyik gépen futtathatjuk.

Picsart

Egyre gyakrabban találkozunk azzal, hogy az emberek a telefonjukon készítik el a kedvenc tartalmaikat. Az egyik legjobb applikáció a Picsart, ahol választhatunk az ingyenes és a fizetős lehetőségek közül. Amennyiben szeretjük a telefont használni, és szeretnénk sok felületre szerkeszteni, akkor megéri a havi előfizetés. Itt lehetőség van a háttér eltávolítására, különböző matricák használatára, és más művészek koncepcióit is kipróbálhatjuk.

Desygner

A Desygner inkább a Canvához hasonlít, interneten, telefonon és tableten is elérhető. Több ingyenes sablont kapunk, de választhatunk a havidíj és az egyszeri fizetés között is. Itt már komolyabb opciókat találunk, így az internetes képek mellett a közösségi oldalakra is készíthetünk tartalmat, de például az önéletrajzunkat is megformázhatjuk.

A legtöbb weboldal tulajdonos szeret minőségi képeket használni, azonban nem mindenki tud havidíjat vállalni a képek beszerzése miatt. Ilyenkor kényelmes opció az ingyenes stock fotók szerkesztése, hogy valamivel mégis kitűnjünk a tömeg közül. Néha az is elég, ha egy bizonyos filtert kiválasztunk, és azt minden képünkön alkalmazzuk. Ez lehetővé teszi az egymással harmonizáló kinézetet.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top