Ezeket kell tudni a WordPress keresőoptimalizálásáról

Kezdőlap » Ezeket kell tudni a WordPress keresőoptimalizálásáról

Ezeket kell tudni a WordPress keresőoptimalizálásáról

2018. június 27.

Sok amatőr, kezdő és tapasztalt weboldal tulajdonos is WordPress motort használ terméke, szolgáltatása vagy éppen cége weboldalaként. Azonban csak kevesen tudják megfelelően azt úgy beállítani, hogy az a Google szemében is értékes és keresőbarát legyen.

A SEO pedig az egyik legfontosabb dolog egy weboldal életében, hiszen jelentős látogatótól esünk el, ha nem megfelelően töltjük ki a szükséges mezőket és a legfontosabb kiegészítőket nem telepítjük és alkalmazzuk megfelelően.

Az első és legfontosabb, hogy legyenek rajta blogbejegyzések. Fontos, hogy már az optimalizálás előtt legalább 1-3 írás szerepeljen a honlapon és ne csak az alapvető információk és termékek jelenjenek meg rajta, hiszen a Google robotjai az olvasmányos írásokat szeretik, ehhez pedig cikkenként legalább 500-600 karakteres szöveg szükséges. Ezt pedig írjuk természetes módon, ne erőltessünk bele a végtelenségig ismételt kulcsszavakat és bátran használjunk képeket, videókat a szövegben, amit ízlésesen, olvashatóra formázzunk.

A WordPress beállításai sokat számítanak a keresőoptimalizálásban

A WordPress oldalak keresőoptimalizálása a vezérlőpultban történik és a nulladik lépés, hogy vegyük ki a pipát, a Beállítások – Olvasás szakaszban, ahol megtilthatnánk, hogy a keresők bejárják az oldalunkat. A második népszerű funkció, a keresőbarát URL-ek kialakítása, amelyet a Beállítások, Közvetlen hivatkozások szakaszban találunk. Érdemes itt a „Bejegyzés címe” változatot használnunk. Hasznos, ha a Beállítások alatt az alapértelmezett kategóriát is átállítjuk a semmitmondó „Uncategorized”-ről és feltelepítjük a „No Category Base (WPML)” plugint, ami a „category” kulcsszót is eltávolítja a linkjeinkből.

wpseo

Kapcsoljuk össze oldalunka a webmester eszközzel

A WordPress keresőoptimalizálás egyik elengedhetetlen kelléke a Yoast SEO, ingyenes bővítmény, ezt okvetlenül telepítsük! Ezután a SEO – Dashboard – General szekció alatt fussunk is végig a Beállításvarázslón. Adjuk meg, hogy nyilvános az oldalunk, válasszuk ki a típusát és tulajdonosát, kössük össze szociális fiókjainkkal és végül kapcsoljuk össze a Google Search Console-lal. Fontos még, hogy a Beállítások – Általános – Honlapod címe alatt megadjuk, hogy melyik URL-t használjuk (www, http vagy https változat). Ha pedig átrendezzük például a linkeket, akkor azt a Feltérképezési hibák alatt, átirányítással tudassuk a keresővel. Ne aggódjunk, ha néhány napig nem lesznek látogatói adatok, ehhez idő kell a rendszernek.

A cím, a meta elemek és a tartalom fontossága

A WordPress oldalunkon is rendkívül fontos, hogy jó címet adjunk meg az oldalunkhoz és a meta leírások is beszédesek legyenek. Hasznos, ha itt szerepeltetjük a legfontosabb kulcsszót, de ne vigyük túlzásba! A Google szemében még igen fontos az XML oldaltérképek megléte, ezért ezt mindenképpen állítsuk be, hogy megkönnyítsük a keresőrobotok feltérképezésének dolgát. Bátran böngészhetünk és telepíthetünk más alternatív keresőoptimalizálást segítő bővítmények között is, hiszen nem csak a Yoast létezik.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top