A Google 2021-es frissítései alapján erre kell figyelnünk idén

Kezdőlap » A Google 2021-es frissítései alapján erre kell figyelnünk idén

A Google 2021-es frissítései alapján erre kell figyelnünk idén

2022. január 19.

Ha azt mondjuk, hogy 2021 egy mozgalmas év volt a keresés számára, akkor az enyhe kifejezés. A nagyobb alapfrissítésektől a kisebb algoritmikus finomításokig a Google kereső hónapról hónapra olyan rendszerváltozásokat dobott ki, amelyek sok marketingest zavarba hoztak.

A nagyobb bevezetéseket követően egyeseknek sikerült visszaszerezniük az elveszített helyezéseket, mások viszont azt látták, hogy oldalaik tovább zuhantak lefelé a keresőmotorok találati oldalán.

De még nincs minden veszve. Tekintettel a mögöttünk álló évre, nézzük meg, mire kell innentől kezdve koncentrálnunk!

Az oldalsebesség fontossága

A Google tavaly júniusban elkezdte bevezetni a Page Experience algoritmust, ami egy lassú és fáradságos folyamat kezdete volt, és csak szeptemberben csúcsosodik ki. Azóta azonban ez az algoritmusfrissítés a három Core Web Vitals frissítéssel együtt a jó oldalélmény gerincévé vált.

Tudjuk, hogy a Page Experience Algorithm 2022 februárjában lesz elérhető az asztali gépeken, és hogy a Google egy új reszponzivitási mérőszámot fejleszt, tehát nyugodtan feltételezhető, hogy a keresőóriás továbbra is kiemelten kezeli a felhasználói élményt, és jutalmazni fogja a gyorsan betöltődő weboldalakat. Ez a frissítés nemcsak forradalmi, hanem azt is alátámasztja, hogy a megfelelő kulcsszavak kiválasztásakor a keresési szándékra kell összpontosítani, nem pedig a keresési mennyiségre.

A SEO-k többek között úgy reagálhatnak a Google változó prioritásaira, ha eltávolodnak a keresési volumentől, és ennek megfelelően optimalizálják a landing oldalakat. Ha tehát a látogatók információt keresnek, akkor ne a termékoldalakat mutassuk nekik.

A tartalom fontossága

Az eddig vázolt összes frissítésnek van egy közös nevezője. A középpontjukban a Google fáradhatatlan törekvése áll, hogy a felhasználók számára értékesebb, jobb minőségű keresési eredmények szülessenek. Marketingesként erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy stratégiáinkat a változó elvárásokhoz és a legjobb gyakorlatokhoz igazítsuk, hogy továbbra is eredményeket érjünk el kampányainkkal.

További használható SEO hírek

2021 decembere lehet a Google történetének legingadozóbb hónapja a rangsorolás ingadozásai és változásai szempontjából, köszönhetően a 2021 folyamán történt többszörös core-frissítéseknek és termékértékelési frissítéseknek.

A Google mostantól lehetővé teszi a nem kívánatos hirdetési elhelyezések kizárását. A Google Ads felületén van egy “Exclude Placements” funkció, amely lehetővé teszi, hogy kizárjuk a nem túl ideális hirdetéselhelyezéseket a kampányainkból. Ez az új funkció hihetetlenül hasznos lehet azon márkák számára, amelyek szeretnék ellenőrizni, hogy hirdetéseik mi mellett jelenjenek meg, és el akarják kerülni a nemkívánatos márkaasszociációkat. Ez azt is jelenti, hogy ha olyan tartalommarketing kampányra építünk, ahol a saját linkünk spam-oldalakon jelenik meg, akkor érdemes változtatni az ügyben. 2022-ben még fontosabbá válnak a minőségi linkek.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top