15+1 tanács a saját weboldalad elkészítéséhez

Kezdőlap » 15+1 tanács a saját weboldalad elkészítéséhez

15+1 tanács a saját weboldalad elkészítéséhez

2021. június 15.

Sosem tudjuk elégszer ismételni, hogy mikre kell figyelni a saját weboldal létrehozásakor, éppen ezért összegyűjtöttük az idei listát.

 1. Kezdjük egy egyszerű tervvel: írhatunk papírra, megrajzolhatjuk a menüket. Érdemes listát készíteni azokról a dolgokról, amiket szeretünk, és amikre szükség lehet a honlapon.
 2. Egyszerű navigáció: ha a felhasználónak keresnie kell, akkor már rosszul állunk. Az a legjobb, ha minél kevesebb ablakunk és menüpontunk van, mert így biztosan megtalálja, amit keres.
 3. Gondoljunk a felhasználókra: nagyon fontos tudni, hogy ki a célcsoportunk. Nem lehet összevissza írogatni, muszáj meghatároznunk, hogy kik szerepelnek a potenciális ügyfelek között.
 4. Fektessünk be a domain névbe: igaz, hogy sok platform kínál ingyenes verziót, azonban a fizetett reklámmentes és nem tartalmaz logókat. Ezzel azt üzenjük a világnak, hogy tényleg profik vagyunk.
 5. Legyünk türelmesek: a regisztráció, a webhely elkészítése nem egy napos feladat. Ha profira bízzuk a munkát, akkor ne zavarjuk óránként, hagyjuk, hogy a saját tempójában készítse el a weboldalunkat.
 6. Ismerkedjünk meg a web nyelvével: CMS, HTTPS, plugin… Jó, ha időben megismerkedünk ezekkel a kifejezésekkel, mivel így később is könnyebben tudjuk kezelni majd az oldalt.
 7. Legyen saját logónk: az esztétikánál nagyon fontos szerepet játszik a saját logó, mivel ez professzionális üzenetet ad át, és akár a termékeinken is elhelyezhetjük.
 8. A logó háttere mindig legyen átlátszó: ellenkező esetben nem fogjuk tudni rátenni a képekre, mivel egy zavaró háttérrel együtt fog megjelenni. Ugyanígy kerüljük az árnyékokat is, a logó legyen mindig letisztult.
 9. Mobil ellenőrzés: a weboldalaknak reszponzívnak kell lenniük, ami azt jelenti, hogy telefonon keresztül is kényelmesen olvasható. Válasszunk jó tipográfiát és világos színeket.

Nem is gondolnánk mennyi múlik a „title” tagon!

 1. Játszunk a dizájnnal: mivel az esztétika nagyon fontos, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színeket használunk, vagy milyen képeket töltünk le. Érdemes kerülni az ingyenes fotókat, de ha valamiért mégis erre hagyatkozunk, akkor válasszunk a kevésbé ismert oldalakról.
 2. Kiváló minőség: mindegy, hogy stock fotó vagy saját fénykép, csak olyat használjunk, aminek kiváló a minősége. Ha valami homályos, túl nagy, túl kicsi, akkor zavarni fogja a látogatóinkat.
 3. Egyszerű színek: kezdőként az a legjobb, ha egyszerű színeket választunk. Sokan adott sablonokat töltenek le, ahol valaki már megtervezte a kinézetet.
 4. Könnyen olvasható betűk: hiába szép a dekoratív, ha nem lehet sokáig olvasni. Használjunk olyan betűt, ami kinézetre és méretre is megfelel az emberi szem szükségleteinek.
 5. Hagyjunk üres helyeket: a nagy bekezdések ijesztőek, úgyhogy ne spóroljunk az enterekkel.
 6. Ismerjük meg a jogi követelményeket: ez vonatkozik az eladásra, az e-mail kampányra és egyéb jogokra. Mindig legyünk tisztában az országunk törvényeivel, nehogy később megbánjuk.

15+1 Figyeljük a többi weboldalt: itt nem a másolásról van szó, hanem a figyelésről. Nézzük meg, hogy miként csinálja a konkurencia, milyen színeket használnak a nagy látogatottságú oldalak.

Minőségi Szolgáltatásaink

Legfrissebb SEO hírek

Legfrissebb Bejegyzések

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni weboldalunk Domain nevének kiválasztásánál?

2023. szeptember 29.|

Egy honlap élete, létrehozása a név kiválasztásával kezdődik, ez pedig egy meghatározó pillanat. Mivel a megfelelő domain név kiválasztása egy hosszú távú befektetés, valami, ami megalapozhatja az online sikereinket, mindenképp alapos megfontolást kíván.

Miért érdemes szakemberre bízni a weboldalkészítést?

2023. szeptember 29.|

Manapság a digitális jelenlét nagyon fontos, és egyre nagyobb jelentőséggel bír egy hatékony weboldal megléte. Kisvállalkozások, helyi vállalkozások, szakemberek, szolgáltatók, online kereskedése, de még a non-profit szervezetek és közösségi szervezetek számára is elengedhetetlen, hogy az online térben megfelelően képviseltethessék magukat.

Go to Top